22. Januar 2019

Kapet peshku i rrallë, i cili mund të kafshojë duke nxjerrë nofullën nga goja

Hulumtuesit e kanë kapur një peshk të frikshëm në brigjet e Tajvanit, i cili ka mundësi ta nxjerrë tërë nofullën nga goja.
Në këtë formë, mund të kafshojë edhe prenë që është shumë më e madhe se vet dhe ta gllabërojë në tërësi, transmeton Telegrafi.

Kjo është hera e pestë që nga 1986, prej kur u zbulua kjo krijesë, që është kapur sërish nga njerëzit.

Dhëmbët e hollë dhe të mprehtë, janë veçanti tjetër e këtij peshku që jeton deri në 400 metra thellësi.